Comprar a Masia Artesana és molt senzill

Només has de seguir els següents passos:

1. Entra a l’apartat de botiga online, una vegada dins, podràs veure tots els productes i fes clic en el que estiguis interessat. Dins les fitxes de productes podràs trobar informació detallada dels productes.

2. Afegeix a la cistella els productes que vulguis comprar fent clic en el nombre de safates i prem “Afegir”. Si vols més unitats d’un mateix producte, indica la quantitat a la pestanya situada just a sota de “Afegir al carret”.

3. Un cop vulguis “finalitzar la compra”, pots fer click a sobre del carret que està a la part superior dreta del menú i accedir a tots els articles afegits. En aquesta pàgina apareixerà una pantalla amb tota la teva comanda detallada.

4. Revisa la informació de la teva comanda i si t’apeteix afegir més safates d’algun dels productes, podràs fer-ho des de aquesta mateixa pàgina. Un cop afegits, fes click a sobre de “Actualitzar carret”.

5. Introdueix País, localitat i codi postal del lloc on vols rebre la teva comanda, i així es calcularan les despeses d’enviament en el cas que les hi hagi.

6. Un cop finalitzada la comanda, i omplerts els camps anteriors fes click a “passar per Caixa”.

7. Si ja estàs registrat, hauràs d’introduir el teu usuari i contrasenya. Si no ho estàs, hauràs d’emplenar les dades de facturació i enviament (si aquest fossin diferents als d’enviament) i procedir al pagament fent click a sobre de “Realitzar comanda”.

8. Un cop realitzat el pagament, rebràs un mail amb la confirmació de la teva comanda, que seràs enviada el més aviat possible des de les nostres instal·lacions.

Cóm puc pagar la meva compra?

Els mitjans de pagament disponibles són: Targeta de crèdit / dèbit.

És segur utilitzar la meva tarjeta de crèdit a la web?

Si. Utilitzem sistemes de pagament segurs. Les dades confidencials del pagament amb targeta de crèdit son transmesos directament i de forma encriptada (SSL) a l’entitat financera. Al fer el pagament a través d’una passarel·la de pagament segura, el sistema verificarà automàticament que la targeta de crèdit està activada i connectarà amb el banc emissor, el qual sol•licitarà una autentificació i autorització de l’operació.

Per què està sent rebutjada la meva targeta?

Si la teva targeta és rebutjada pot ser que es degui a una de les següents raons:

  • La targeta pot estar caducada. Comprova que la teva targeta no excedeixi la data de validesa.
  • Pot ser que s’hagi arribat al límit de la targeta per a efectuar compres. Consulta-ho amb el teu banc.
  • Pot ser que alguna dada introduïda sigui incorrecta. Revisa si has omplert tots els camps necessaris de forma correcta.
  • Al realitzar el pagament a través de la passarel·la de pagament segura, el sistema verificarà automàticament que la targeta estigui activada. A continuació, connectarà amb l’entitat financera que la va emetre, la qual sol·licitarà al comprador que autoritzi l’operació mitjançant un codi personal d’autentificació. L’operació solament s’efectuarà si el banc emissor de la targeta de crèdit confirma el codi d’autentificació. En cas contrari la transacció serà rebutjada.

Puc obtenir una factura de la meva compra?

Si. Si al creat el teu compte, tens una casella per introduir el nom de la teva empresa i una altra per al CIF o NIF. Quant realitzis una comanda, automàticament se t’enviarà una factura per email.