On puc rebre les meves comandes?

Les vostres comandes seran enviades a l’adreça d’entrega que heu introduït al crear el vostre compte o al completar la comanda. Recordeu que una vegada registrats, a “adreces” de l’apartat “el meu compte” podeu modificar les direccions d’entrega i facturació quant desitgeu.

Quant tardarà en arribar la meva comanda?

El transport es realitzarà a través de l’empresa DHL, que efectuarà el servei porta a porta en un termini màxim de 24/48h des de la nostra confirmació de l’enviament.

S’han de tenir en compte els festius locals de la Comunitat que poden afectar al lliurament de les comandes.

La data prevista d’entrega de la vostra comanda, pot variar en funció del día i l’hora a la que ho realitzeu, éssent de 24 h (en condicions normals) quant la comanda s’efectui abans de les 12 del migdia.

Entregues

Per a resoldre qualsevol dubte sobre el procès de transport i entrega, un cop que haguem enviat el mail de que la vostra comanda ha estat enviada, podeu contactar amb el telèfon d’informació de DHL (de dilluns a divendres de 8h a 20h) indicant el nº de tracking o bé directament a través del nostre formulari de contacte.

Cóm rebré la meva comanda?

Quant es realitzi l’entrega de la vostra comanda haureu de comprovar que tot està conforme al que hageu sol·licitat. Si hi hagués alguna discrepància o problema amb la comanda, indiqueu-ho a l’albarà del transportista, i poseu-vos en contacte amb Masia Artesana a través del nostre formulari de contacte, deixant-nos les vostres dades personals i número de comanda explicant el problema i ens posarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible per a resoldre la incidència.

Què passa si no rebo la meva comanda dins del termini acordat?

Si per causes de força major ens és impossible fer l’entrega de la comanda dins del termini acordat, l’empresa de missatgeria es posarà en contacte per a fixar una nova data. Contacteu amb nosaltres per a resoldre aquesta incidència a través del nostre formulari de contacte.

Què puc fer si no hi seré a l’adreça que vaig indicar a la comanda?

En aquest cas, poseu-vos en contacte amb DHL (de dilluns a divendres de 8h a 20h) per a indicar una adreça alternativa. Si està situada dins de la mateixa zona de repartiment no suposarà cap cost addicional.

Puc fer una devolució de la meva comanda?

Si vostè rep una comanda errònia o producte defectuós, li preguem que es posi en contacte amb nosaltres de forma immediata, en un termini de 24 hores, a través del nostre formulari de contacte indicant-nos l’error o defecte juntament amb les seves dades personals.

En el cas de problemes d’embalatge, haurà de comunicar-ho a l’empresa de missatgeria en el moment de la recepció de la comanda, indicant sobre l’albarà la recepció o en la tauleta electrònica del repartidor.

Procedirem a examinar detingudament el producte retornat i li comunicarem per mail dins d’un termini raonable si procedeix la devolució o substitució del mateix (en el seu cas). La devolució o substitució d l’article s’efecturarà el més aviat possible i, en qualsevol cas, dins dels 30 díes següents a la data en la que li enviem un correu electrònic confirmant que procedeix la devolució o substitució del producte no conforme.

Les quantitats pagades per aquells producte que siguin retornats a causa d’alguna tara o defecte, quant realment existeixi, li seran reemborsades íntegrament, incloses les despeses d’enviament incorreguts per a entregar-li l’article i els costos en que Vostè hagués incorregut per a retornar-nos-el. La devolució s’efectuarà de la mateixa forma que s’ha utilitzat per a pagar la compra.

Què puc fer si rebo una comanda errònia o defectuosa?

En aquest cas, poseu-vos en contacte amb nosaltres en un termini de 24h des de la recepció de la comanda a través del nostre formulari de contacte indicant l’error o defecte juntament amb les vostres dades personals. Procedirem a realitzar la devolució o substitució (en el seu cas) el més aviat possible dins dels 30 dies següents a que rebeu el nostre email de confirmació.

Les quantitats que hagin estat abonades per aquells productes que siguin retornats a causa d’alguna tara o defecte, quant realment hi existeixi, seran reemborsades íntegrament de la mateixa forma amb la que es va realitzar el pagament, incloses les despeses d’entrega que hagueu abonat prèviament i les despeses derivades de l’enviament de la devolució. Si l’error és degut al transport, o l’embalatge no arriba en bones condicions, ho haureu de fer constar a l’albarà que us farà firmar el transportista.